بایدها و نبایدها در طراحی وب سایت
نکات مهم در طراحی وبسایت
نکات مهم در طراحی وبسایت | به طور حتم هر وبسایتی که شروع به کار می کند هدفی جز رسیدن به موفقیت ندارد. کاربران بعد از بازدید هر وبسایتی نظری مثبت یا منفی نسبت به آن دارند. آن سایت هایی که توجه شان را جلب نکرده و نظر مثبتی در مورد آن نداشته باشند را بی شک دیگر بازدید نخواهند کرد، ولی اگر از سایتی خوششان بیاید بارها و بارها به آن بازخواهند گشت.
مطالب بیشتر :
راهکار صحیح مدیریت پروژه های طراحی سایت
این قابلیت استفاده و کاربرد است که موفقیت یا شکست یک وبسایت را تعیین می کند، نه طراحی ظاهری آن. از آنجایی که بازدیدکننده سایت تنها کسی است که بر روی موس کلیک کرده و وارد سایت می شود. پس همه تصمیم ها را او می گیرد. لذا طراحی کاربر محور به روشی استاندارد برای طراحی وبسایت موفق تبدیل شده است. با همه این ها اگر کاربران نتوانند از یک ویژگی سایت استفاده کنند انگار که همچین ویژگی اصلا وجود ندارد.
ما نمی خواهیم جزئیات اجرایی کار را برایتان تشریح کنیم مثلا اینکه کادر جستجو در سایت باید کجا قرار بگیرد. زیرا قبلا مقالات زیادی در این باره نوشته شده است. در عوض ما بر روی اصول اصلی و ابتکاری و راهکار هایی برای طراحی موثر وبسایت تمرکز میکنیم. راهکار هایی که اگر کاملا پیاده سازی شوند می توانند به انتخاب های طراحی سطح بالا منجر شوند. و فرآیند درک اطلاعات ارائه شده را ساده سازی کنند.

نکات مهم طراحی سایت
6 ویژگی و نکته که در طراحی سایت مهم هستند
حالا که دو هدف اساسی در طراحی سایت چه هستند، بگذارید در ویژگیها و امکانات یک سایت عالی دقیقتر شویم و ببینیم که هنگام طراحی سایت شما باید به چه نکاتی توجه داشته باشید. رعایت این نکات و اصول در طراحی سایت باعث میشود سایت شما تاثیر بسیار بهتری بر روی مخاطبان بگذارد و رتبه های بهتری را نیز در گوگل بدست آورد.
سرعت بالای وبسایت (Page Speed)
خودتان را جای کاربرانی که از سایت شما استفاده میکنند بگذارید. ایشان همان کلیککنندههایی هستند که معنی صبر کردن را به خوبی نمیدانند و تنها یک چیز برایشان مهم است؛ رسیدن به مطلب دلخواه در کسری از ثانیه! پس طبیعتاً زمانی که کاربر مجبور باشد خیلی منتظر نمایش سایت شما بماند، هیچ بعید نیست که صفحه شما را ببندد و به سراغ یک سایت دیگر برود. این موضوع همچنین تاثیری مستقیم در رتبه سایت شما در گوگل خواهد داشت.
ریسپانسیو بودن (Responsive) یا واکنش گرایی سایت
ریسپانسیو بودن بدین معنی است که سایت شما خودش را با تمام اندازههای صفحه (کامپیوتر، تبلت و گوشی همراه) تطبیق دهد. این ویژگی کمک میکند که هر کسی با هر دستگاهی به راحتی بتواند از سایت شما استفاده کند.
در سال 2015 بود که گوگل اعلام کرد جستجوهای انجام شده با موبایل بیش از 50% کل جستجوهای گوگل را شامل میشوند. برای سایت شما هم عین همین موضوع صادق است. یعنی اکثر کاربران شما با گوشی به سراغتان میآیند. پس بسیار مهم است که سایت خود را برای گوشیهای موبایل آماده کنید. البته مساله فقط کاربران نیستند. وقتی که کاربری از طریق گوشی در گوگل جستجو میکند، رتبههای برتر برای سایتهایی خواهد بود که ریسپانسیو هستند، چرا که استفاده از آنها برای کاربر گوشی راحتتر است. پس ریسپانسیو بودن روی ترافیک سایت شما از گوگل هم تاثیرگذار خواهد بود.
داینامیک (Dynamic) بودن وب سایت
داینامیک یا پویا بودن وبسایت، یکی از مفاهیم ابتدایی در طراحی سایت است که شناخت آن بسیار اهمیت دارد. زمانی که سایت شما داینامیک باشد، بخشهای مختلف آن به یکدیگر متصل هستند. یعنی مثلاً زمانی که شما یک مقاله جدید در وبلاگ خود منتشر میکنید، این مقاله در صفحه اصلی سایت شما نیز نمایش داده میشود.
وقتی که سایت شما داینامیک باشد، توسعه آن راحت است. اما اگر سایت شما استاتیک (غیر داینامیک) باشد، آن وقت افزودن امکانات جدید، وبلاگنویسی و … چندان راحت نخواهد بود. پس عملاً سایت شما بیشتر از یک معرفی ساده، کاربردی نخواهد داشت.
وجود امکان وبلاگ نویسی در سایت
محتوا، عضو جداییناپذیر جهان اینترنت است. وقتی شما در سایت خود مطالب آموزشی در زمینه کسب و کارتان داشته باشد، کاربران راحتتر به شما اعتماد میکنند. اما برای آنکه بتوانید در سایت خود مقاله منتشر کنید، لازم است که وب سایت شما از قابل وبلاگ نویسی پشتیبانی کند. پس اگر قصد دارید حضوری جدی در دنیای اینترنت داشته باشید و فقط به معرفی خود بسنده نکنید، مطمئن شوید که سایت شما وبلاگی دارد.
طراحی ظاهری سایت (User Interface)
ظاهر سایت شما اهمیت بسیاری دارد. ظاهر اولین چیزی است که توجه کاربران را به خود جلب میکند و میتواند تاثیر قابل توجهی روی آنها داشته باشد. پس باید توجه ویژهای به آن داشته باشید.
فرض کنید وقتی وارد یک خانه میشوید، نحوهی تزئین و دکور داخلی خانه مجذوبتان میکند و دیگر دلتان نمیآید از خانه بیرون بیاید. یک وبسایت هم به همین شکل است. اگر ظاهر وبسایت مجذوبتان کند و طراحی گرافیکی آن را دوست داشته باشید، به این معنی است که وقت بیشتری را در آن صرف خواهید کرد. ظاهر سایت با کلمه User Interface (یا به اصطلاح UI) هم شناخته میشود.
کدنویسی تمیز قالب سایت
آخرین مسالهای که خوب است به آن توجه داشت، کدنویسی قالب است. هر چقدر که یک قالب تمیزتر و بهتر نوشته شود، توسعه آن راحتتر خواهد بود و با اشکالات کمتری روبرو میشود. به علاوه کدنویسی خوب و رعایت اصول درست باعث داشتن رتبه بهتری در گوگل هم میشود. البته بررسی این مساله شاید چندان راحت نباشد و واقعاً لازم هم نیست که وقت بسیار زیادی را صرف آن کنید. فقط مطمئن باشید که یک تیم حرفهای سایت شما را میسازد.
اصول طراحی موثر وبسایت
برای استفاده کامل از این اصول ما ابتدا نیاز داریم تا بفهمیم کاربران چگونه با وب سایت برخورد و تعامل می کنند آن ها چگونه فکر می کنند و الگو های رفتاری اولیه کاربران چگونه است.
کاربران چگونه فکر می کنند؟
به طور اساسی عادت های کاربران در اینترنت تفاوت چندانی با عادت های مشتریان در مغازه ها ندارد.
- اغلب کاربران به دنبال چیزهای جالب و مفید و کلیک کردنی می باشند.
- کاربران قدردان کیفیت و اعتبار خواهند بود.
- کاربران ابتدا نمیخوانند فقط نگاه می کنند.
- مشتریان اینترنتی صبور نیستند و به دنبال رضایت فوری هستند.
- کاربران تصمیمات بهینه نمیگیرند.
- یوزرها از فراست و بینش خود پیروی میکنند.
- کاربران می خواهند که کنترل مرورگرشان را در دست داشته باشند.
نکات مهم در طراحی وبسایت

نکات مهم در طراحی وبسایت
حال با توجه به این مسائل فاکتورهای زیر برای طراحی سایت حرفه ای به شما معرفی می گردند :
کاربران را وادار به فکر کردن نکنید :
مطابق با قانون اول قابلیت استفاده سایت شما باید واضح باشد و خودش به تنهایی گویای همه چیز باشد. با کم کردن بار دانستنی ها و آگاهی ها، دریافت ایده و تفکر اصلی که در ورای سیستم شما وجود دارد برای بازدید کننده آسان تر می شود.
صبر و شکیبایی کاربران را لبریز نکنید :
در هر پروژهای وقتی می خواهید خدمات یا ابزاری را به بازدیدکنندگان خود پیشنهاد دهید ملزومات مورد نیاز کاربر را در پایین ترین حد نگه دارید. ایده آل ما این است که تمامی موانع را بردارید. برای تمام خدمات خود از کاربران نخواهید که ابتدا در سایت شما ثبت نام کنند.
بر جلب توجه کاربران تمرکز کنید :
از آنجایی که وبسایت ها هم محتوای ثابت دارند هم محتوای پویا برخی از مطالب پیش روی کاربران توجه آن ها را بیشتر جلب می کند. مشخصا تصاویر بیشتر از متون نوشتاری جلب توجه می کنند. و در خود متون هم جمله هایی که بولد شده باشند. هم جذاب تر از سایر جمله ها هستند.
تلاش کنید تا ویژگی ها را در معرض نمایش بگذارید :
طراحی های مدرن وبسایت معمولا تاکید بر راهنمایی کاربران با جذابیت های بصری مانند دکمه های 1.2.3 بزرگ برای مراحل پیشروی دارند.
نکات مهم در طراحی وبسایت
از نوشته های تاثیرگذار استفاده کنید :
ضروری است که سبک نوشته ها و استایل آن ها را با سلایق و عادت های مرورگرهای کاربران تنظیم کرده و تطبیق دهید.
برای ساده سازی تلاش کنید :
اصل معروف «سادگی» باید هدف اولیه طراحی وب سایت باشد.
از فضاهای سفید (خالی) نترسید :
فضای سفید خیلی خوب است و طراحان زبردست از آن به عنوان یک المان اولیه در طراحی استفاده می کنند.
در انتها اینکه با زبان دیداری و به کمک تصاویر یک ارتباط موثر برقرار کنید.