مقایسه شغل طراحی وب سایت و برنامه نویس وب |وب سازان خزر
مقایسه طراح وب و برنامه نویس وب
مقایسه طراح وب و برنامه نویس وب|شغل طراحی وب سایت از جمله مشاغلی است که در این سالها مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. طراح وب سایت از خلاقیت و مهارتهای فنی خود، برای ایجاد و طراحی وب سایتها استفاده میکند.
یک طراح برای طراحی یک وب سایت ابتدا باید ظاهر سایت را در ذهن خود تصویرسازی کرده و درک کند که وب سایت مورد نظر چگونه کار خواهد کرد. سپس به کمک طرحهای اولیه در صفحهی کاغذ کار طراحی خود را آغاز میکند. سپس طرح اتود زده شده را در نرم افزارهای گرافیکی مثل فتوشاپ پیادهسازی مینمایند و در انتها طرح را به کد تبدیل میکنند.
مقایسهی برنامه نویس وب سایت و طراح وب
شاید بارها نام طراح وبسایت و برنامه نویس تحت وب را شنیده باشید و هنوز تفاوت این دو را دقیقاً ندانید!
عمولاً طراح وب سایت بیشتر بخش ظاهری سایت را طراحی میکند که کاربر با آن در ارتباط است. یعنی هر آن چیزی که کاربر در ظاهر وب سایت میبیند توسط طراح وب سایت طراحی شده است.
یک طراح دید خلاقانه و هنری به وب سایت دارد. در حالی که بخش داخلی و پشت پردهی سایت که مربوط به سمت سرور میباشد توسط برنامه نویس وب سایت (توسعه دهنده وب) کد نویسی میشود. بنابراین افراد حاضر در شغل طراحی وب سایت بیشتر به زبانهای برنامه نویسی که به ظاهر سایت مربوط میشود مسلط هستند در حالی که برنامه نویس وب سایت باید حداقل به یک زبان برنامه نویسی سمت سرور مسلط باشد.
به دلیل شباهتهای زیاد بین این دو شغل، گاهی تفکیک زیادی برای آنها قائل نمیشوند و مرز مشخصی بین آنها وجود ندارد.
ویژگیهای یک طراح وب سایت
اگر شما میتوانید ساعات زیادی را با کامپیوتر بگذرانید، کمی استعداد طراحی و گرافیکی دارید، از انجام کارهای خلاقانه لذت میبرید، شغل طراحی وب سایت مناسب شماست. طراحان سایت معمولاً افراد با تلاشی هستند و باید ساعات زیادی از روز را پای سیستم بگذرانند.
هر روز با چالشهایی روبهرو میشوند که ممکن است بسیاری از آنها را قبلاً تجربه نکرده باشند. بنابراین اگر میخواهید طراح وب سایت باشید باید روحیهی شکست ناپذیری را در خود تقویت نمایید.
برای دریافت راهنمایی های مربوط به طراحی و بهینه سازی سایت، می توانید به وب سایت وب سازان خزر مراجعه فرمایید.
تحصیلات لازم برای شغل طراحی وب سایت
معمولاً رشتههای تحصیلی علوم کامپیوتر، مهندسی نرمافزار و مهندسی فناوری اطلاعات، برای شغل طراحی وب مدرکی مرتبط محسوب میشوند. فارغالتحصیلان برخی از رشتههای مرتبط مثل گرافیک رایانهای و برخی رشتههای دیگر هنری نیز میتوانند به این کار وارد شوند.
ولی شما حتماً به داشتن مدرک دانشگاهی مرتبط نیازی ندارید. میتوانید دورههای آموزشی طراحی وب را در آموزشگاههای آزاد بگذرانید. اما بسیاری از افراد هستند که بدون داشتن مدرکی مرتبط، وارد این شغل شدهاند و موفق بودهاند. بنابراین در این شغل بیشتر از اینکه مدرک مهم باشد، داشتن علاقه و مهارت اهمیت دارد.
مقایسه طراح وب و برنامه نویس وب
مهارتهای مورد نیاز
دانستن زبان های برنامه نویسی مربوط به وب
تسلط نسبی به نرم افزارهای گرافیکی مثل photoshop
تسلط بر اینترنت و مفاهیم وب
خلاقیت بالا به منظور خلق آثار جدید
داشتن توانایی حل مسئله و رویکرد منطقی به کار
بهروز بودن و توانایی بهروز نگه داشتن دانش خود
موقعیتهای شغلی یک طراح وب سایت
اگر شما یک طراح یا برنامه نویس وب سایت شوید، میتوانید برای شرکتهای طراحی وب سایت یا در بخشهای فناوری اطلاعات سازمانها و یا بهطور مستقل کار کنید.
در حال حاضر بیشتر سازمانها و شرکتها دارای وب سایت رسمی میباشند و اطلاعات خود را از این طریق به مردم ارائه میدهند. هرچه به سمت آینده پیش میرویم تعداد افرادی که مشتاق سفارش وب سایت هستند بیشتر میشود. از این رو میتوان امیدوار بود که این شغل رو به رشد باشد.
یکی از مزیتهای بزرگ این شغل قابلیت آزادکاری (freelancing) است که شما میتوانید با داشتن چند وب سایت، درآمد اینترنتی خوبی داشته باشید.
هرچه به سمت آینده پیش میرویم افراد بیشتری هستند که به اهمیت داشتن وبسایت پی میبرند. شما هم به عنوان یک طراح باید این دلایل را بدانید.
در کل میتوان گفت بسیاری از طراحان با طراحی سایت، پشتیبانی و مدیریت وب سایت، تولید محتوا، سئو و بهینه سازی وب سایت و … موقعیتهای شغلی نسبتاً خوبی دارند.

میزان درآمد شغل طراحی وب سایت
این شغل از جمله مشاغلی است که درآمد آن کاملاً وابسته به میزان مهارت، دانش و تلاش شما است. برخی از طراحان و برنامه نویسان کارکشته در ماه دهها میلیون تومان درآمد دارند و از سوی دیگر برخی از آنها درآمدهای چند صد هزارتومانی عایدشان میشود. اما در حالت میانگین برای افرادی که به مهارتهای لازم دست یافتهاند اما تجربهی زیادی ندارند حقوق پایهی وزارت کار در نظر گرفته میشود.
اگر شما در این زمینه به تسلط خوبی برسید میتوانید بهصورت پروژهای فعالیت نمایید، برای هر پروژه دستمزد خوبی بگیرید و شما تعین کنندهی دستمزد باشید.
امنیت شغلی
هرچه قدر هم که درآمد یک شغل خوب باشد بازهم مسئلهی امنیت شغلی مهم است.
در طراحی سایت تنها مهارت و تلاش شماست که امنیت شغلی ایجاد میکند. اگر مهارت خود را بهروز نگه ندارید، از تلاش دست بردارید قطعاً افراد دیگر از شما سبقت میگیرند و شما کمکم از این رقابت شغلی باز میمانید.